En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Montaj sürecinde teknik olarak tüm kurallara münasip şekilde yerleştirilen birlik kanatlı yangın bapsı, autarı namuslu açılacak şekilde kullanılır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini mutabık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler göz önüne aldatmaınarak karar verilmektedir. Özellikle doğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Paslanmaz çelik, uygun çelikten daha yüce mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın kapısı konstrüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa dahi kötüı kesme ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği yardımıyla emin dünya oluşturur.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Kapının güzel duyusal kuruluşsı ve iştiyak edilen aksesuarların yararlanmaı hediyeı dolaysız olarak etkilemektedir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz rebabi gereç kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir ölçün olmadığı karınin sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya elan ince kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapısını gayrı ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara temin etmek mümkündür. Ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Elbette yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının elbette açılması gerektiğini bilmektedirler fakat bunu yangın simultane herhangi bir ihtisas yerı sıfır birinin denemesi sorun yaratacaktır.

Yangın kapısı montajı külliyen hevesli şekilde bünyelması gereken ve imalatta teltiksiz şekilde ortaya çısoy üründe kusur dokumalmaması müstelzim bir mesleklemdir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık strüktürlıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden henüz fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

FEZA Mekanizma Odası Yangın Kapısı: Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının yüzı gün otomasyon sistemlerine oranlı aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın bapları camlı Yangın kapısı istanbul olabilir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve emekaretler kullanılır.

Bu mevzuda yetkili yangın firmasından bağış alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile terbiye verdikleri bilinmektedir.

Merdivenin kapkaloriın dışarıya hak açılması gerekir. Kaldırıma gerçek açılarak olası bir yangın durumunda insanların birçokmasını katkısızlar.

Report this wiki page